Je winkelwagen is momenteel leeg
Stevige kippenbouten met rauwe ham, honing, tijm en geitenkaas uit de oven.
2 kippenbouten
100 g verse geitenkaas
kipkruiden
lange plakjes ontbijtspek of rauwe ham
olijfolie
3 eetl. vloeibare honing
verse of gedroogde tijm
2½ dl koffieroom of slagroom
zeezout en peper uit de molen
ovenschaal, oven op 200° C, cocktailprikkers of keukendraad
Trek het vel van de kip een beetje los.
Maak met een scherp mes sneden in het dikke vleesgedeelte.
Vul met de helft van de kaas en leg het kippenvel terug.
Bestrooi rondom met de kipkruiden.
Vouw het spek er omheen en zet eventueel vast met prikkers.
Verwarm de oven voor en leg de kip in de ovenschaal.
Besprenkel de kip met wat olijfolie.
Zet de schaal middenin de oven.
Voeg na 40 min. de honing, de tijm, de room al roerende toe.
Laat de kip hierna nog ca. 10 minuten garen.
Maak de saus op smaak af met zout en peper.
Leg de overige kaas op de kip.
Garneer met de rest van de tijm.
groene boontjes en verse ananas.
Recept van kiprecepten.nl
Een echte klassieker in een moderne kookvormgeving, deze kip met ananas en verse munt.
4 kipfilets in blokjes
2 eetl. kerriepoeder
zout en peper uit de molen
olijfolie om in te bakken
1 grote prei in ringetjes
4 schijven verse ananas in stukjes
1 dl ananassap
12 verse muntblaadjes
hapjespan, aluminiumfolie
Meng de kipblokjes met de kerriepoeder.
Maak op smaak met wat zout en peper.
Bak de kip in een klein beetje olie bruin en gaar.
Haal de kip uit de pan en houd deze warm in folie.
Roerbak in dezelfde pan de prei en voeg de kip weer toe.
Blus dan af met de ananas en het ananassap.
Voeg als laatste de munt toe.
quinoa of couscous.
Recept van kiprecepten.nl