De allergezondste en lekkerste kip
Ga naar verlanglijst Verlanglijst

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Recepten

Kippenbout met geitenkaas

Stevige kippenbouten met rauwe ham, honing, tijm en geitenkaas uit de oven.

boodschappenlijstje

2 kippenbouten 
100 g verse geitenkaas 
kipkruiden 
lange plakjes ontbijtspek of rauwe ham 
olijfolie 
3 eetl. vloeibare honing 
verse of gedroogde tijm 
2½ dl koffieroom of slagroom 
zeezout en peper uit de molen

nodig

ovenschaal, oven op 200° C, cocktailprikkers of keukendraad

bereiding

Trek het vel van de kip een beetje los.
Maak met een scherp mes sneden in het dikke vleesgedeelte. 
Vul met de helft van de kaas en leg het kippenvel terug.
Bestrooi rondom met de kipkruiden.
Vouw het spek er omheen en zet eventueel vast met prikkers.
Verwarm de oven voor en leg de kip in de ovenschaal.
Besprenkel de kip met wat olijfolie. 
Zet de schaal middenin de oven.
Voeg na 40 min. de honing, de tijm, de room al roerende toe.
Laat de kip hierna nog ca. 10 minuten garen.
Maak de saus op smaak af met zout en peper.
Leg de overige kaas op de kip.
Garneer met de rest van de tijm.

lekker met:

groene boontjes en verse ananas.

Recept van kiprecepten.nl 

________________________________________________

Kip met ananas en verse munt

Een echte klassieker in een moderne kookvormgeving, deze kip met ananas en verse munt.

boodschappenlijstje

4 kipfilets in blokjes
2 eetl. kerriepoeder
zout en peper uit de molen 
olijfolie om in te bakken
1 grote prei in ringetjes
4 schijven verse ananas in stukjes
1 dl ananassap
12 verse muntblaadjes

nodig

hapjespan, aluminiumfolie

bereiding

Meng de kipblokjes met de kerriepoeder. 
Maak op smaak met wat zout en peper. 
Bak de kip in een klein beetje olie bruin en gaar. 
Haal de kip uit de pan en houd deze warm in folie. 
Roerbak in dezelfde pan de prei en voeg de kip weer toe. 
Blus dan af met de ananas en het ananassap. 
Voeg als laatste de munt toe.

lekker met:

quinoa of couscous.

Recept van kiprecepten.nl
 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »